Кънев: Планът „Орешарски" не включва мерки за излизане от кризата

Кънев: Планът „Орешарски" не включва мерки за излизане от кризата | StandartNews.com

София. Планът „Орешарски" не решава проблемите от кризата. Той дори не съдържа мерки за излизане от нея. Така коментира програмата на бъдещия кабинет Радан Кънев, който е номиниран за председател на ДСБ.

Той смята, че Народно събрание ще бъде един парализиран парламент, от който никакви закони няма да излязат.
Кандидат-лидерът заяви пред бТВ, че ДСБ не е в готово да мисли за наследник на Иван Костов, но след такъв голям провал е нормално да има оставки. Кънев е убеден, че „редиците трябва да се изправят" и посочи трудната роля на балансьор, която ДСБ е имала по време на предизборната кампания.

„Едни хора ни питаха защо не подкрепяме достатъчно ГЕРБ, а други - защо не ги атакувахме. За част от избирателите най-важното беше да падне БСП, а за други - да бъдем пълната опозицията на ГЕРБ", сподели наследникът на Командира.

„Обединение на десницата може да има само при здрави партии, които са наясно с исканията на избирателите си. Такива има у нас, но в криза, все пак имахме голяма загуба", заяви кандидат-председателят и допълни, че обединяването на партии понякога дава лош резултат и единствено смисъл има в обединяване на избирателите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай