Кандидат за кмет обещава медицинско лице в селата и училищата

Кандидат за кмет обещава медицинско лице в селата и училищата | StandartNews.com

Кандидатът за кмет на Видин Людмил Димитров, издигнат от БСП, обеща във всяко село да има медицинско лице. Хората искат да има кой да мери кръвното им, сега за по-дребни проблеми са длъжни да пътуват до Видин, споделили жители на селата по време на срещи с тях. Медицинско лице трябва да има и във всяко училище. Видин може да има и денонощна аптека, ако общината се притече на помощ на фармацевтична фирма. Той се и договорил с такава, която иска само безплатно помещение. Жилища за млади лекари, работа за съпрузите, ако не са лекари, също са пътища за задържане на млади специалисти във Видин.

Людмил Димитров ще предложи създаването на общински солидарен фонд за лечение на болни и социално слаби граждани. Той ще се заеме и с откриването на инванзивна кардиология във Видин, за която правителството на Орешарски е отпуснало 1,2 млн. лв. Отделението е готово, техниката е налице, но сегашното правителство спря работата. По тази причина сега видинчани ходят във Враца и София при инфаркти.

Атанас Мерджанов, заместник-председател на парламентарната група на БСП – Лява България и депутатът Емил Райнов подкрепиха Людмил Димитров в битката му за кмет. Кампанията от страна на ГЕРБ е много тиха, каза Мерджанов. Кандидатите на тази партия избягват публичните дебати, сблъсъка на идеи и личности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай