Канадидат депутати от ГЕРБ нищят проблемите на образованието

Канадидат депутати от ГЕРБ нищят проблемите на образованието | StandartNews.com

Варна. Обществена дискусия  и консенсус по общественото мнение за разработване на нов образователен закон. За това настояват кандидат депутати от ГЕРБ- Варна. Те участваха в среща по проблеми на предучилищното и училищното, както и професионалното образование.

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ Варна Емил Радев, Красимира Анастасова, Николай Апостолов, Павел Христов, д-р Лидия Маринова, Нели Петрова, Николай Няголов, Антоанета Хинева, Калин Калевски,Тодор Тодоров разговаряха с експерти от сферата на образованието във Варна, директори на училища и детски градини.

Фокусът на дискусията бе нерешените проблеми в българското образование, както и факта, че страната ни е на първо място в ЕС по неграмотност. Данните сочат, че образованието ни не е адекватно на съвременните изисквания и качество.

Представителите на ГЕРБ уточниха, че по време на своето управление правителството е дало 2 млрд. лв. повече за образование. Само за Варна през последните месеци на 2012 г.  Са отделени близо 700 хиляди лева повече.
Кандидат депутатът от ГЕРБ Красимира Анастасова, която е  и дългогодишен директор в училище в Долни чифлик, представи основните акценти от програмата на на партията за продължаване на политиките й в областта на образованието.

„Законът за професионално обучение трябва да бъде синхронизиран с този за предучилищното и училищното образование. По този начин реално ще се съдейства за намаляване на младежката безработица” каза кандидата за народен представител от ГЕРБ Варна Павел Христов. „Въвеждането на дуалната система ще усъвършенства професионалното образование по посока на реална връзка с практиката и по-добра реализация по-нататък”, допълни още Христов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай