Камерън: Няма да ви режем за работа

Лондон се отказа от ограниченията за българи и румънци

Камерън: Няма да ви режем за работа | StandartNews.com

Лондон. Българи и румънци ще могат да работят свободно във Великобритания. Няма заплаха от въвеждане на ограничения след 1 януари 2014 година, успокои британският премиер Дейвид Камерън. Той се срещна с българския президент Росен Плевнелиев, който беше в Лондон на траурната церемония за погребението на Маргарет Тачър.

В британската столица Плевнелиев разговаря както с Камерън, така и с представители на кабинета, съобщиха от Президенството. Той получи уверение, че процесът на отпадане на трудовите ограничения от следващата година ще премине спокойно.

"Швеция и Франция вече показаха, че България не е проблемна", коментира Плевнелиев. Той отрече възможността от миграционен наплив на българи в други държави от ЕС. В Лондон държавният глава обсъди и бъдещето на "Набуко-Запад" с представители на "Бритиш Петролеум". Държавите, които участват в проекта, се надяват да привлекат британската компания като стратегически инвеститор.

"България има нужда от диверсификация на източниците на газ", припомни президентът. Той подчерта, че ще подкрепим "всяка тръба, която потенциално ще премине през наша територия". По отношение на "Набуко-Запад" президентът допълни, че реализацията е на "финалната права". "Проектът е поставен на конкурентна основа. Това налага привличане на стратегическа инвестиция", коментира държавният глава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай