Камен Костадинов настоя за пълна прозрачност в МВР

Петър Ангелов ще се откаже от имунитетата си в понеделник

Камен Костадинов настоя за пълна прозрачност в МВР | StandartNews.com

София. "Никога повече да не се използват способите и прийомите, да не се управлява системата на МВР по Цветановски", каза пред БНР заместник-председателят на ПГ на ДПС Камен Костадинов.

"Имаме твърдата решимост и воля да реформираме сектора Сигурност", коментира депутатът.

Той е на мнение, че една от причините да се допусне безконтролно следене, за намесване на полицията и на структурите на МВР в службите за сигурност и за изпълняване на политически поръчки е именно безконтролната власт, съсредоточена в лицето на една фигура, каквато беше Цветан Цветанов.

"Виждали сме, че през последните десетина година, когато за поста министър на вътрешните работи е посечена фигура от управляващата партия, която има ясен партиен профил, се стига до скандали и съмнения за използване на нерегламентирани способи", коментира още Костадинов.

"Ще се опитаме всичко да бъде максимално прозрачно, за да могат гражданите да забравят изрази като "това не е за по телефона", допълни още той.

Костадинов съобщи, че в понеделник депутатът Петър Ангелов ще подаде заявлението си в парламента за съгласие за отказ от имунитет.

"И в предния парламент имаше колеги, на които им беше поискан имунитета, които за разлика от г-н Цветанов още в първата възможна ситуация са се отказали от имунитета", коментира зам.-председателят на ДПС. Депутатът Петър Ангелов е обвинен в участие на организирана престъпна група за укриване на данъци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай