Калфин ще работи при пълна прозрачност

Калфин ще работи при пълна прозрачност | StandartNews.com

София. "Ще работя при пълна прозрачност, даже обявявам на колегите конкурс и съм убеден, че в това министерство работата ще е най-прозрачна". Това заяви вицепремиерът на социалната и демографска политика и социален министър Ивайло Калфин. Днес той прие официално поста от служебния вицепремиер Йордан Христосков.

Това, което се случва в социалното министерство, засяга всички и хората трябва да разберат, че имат дългосрочна перспектива, изтъкна Калфин.

Христосков връчи на Калфин проект за стабилизиране и реформа на пенсионната система. Вицепремиерът изтъкна, че новото правителство има амбиция да подготви цялостна дългосрочна програма за пенсионна реформа. Калфин не посочи конкретни приоритети и каза, че ще му трябва поне една седмица, за да се запознае с нещата в повереното му министерство.

Ивайло Калфин изтъкна само, че ще продължи да настоява за коледни надбавки за пенсионерите, но уточни, че ще провери възможностите в НОИ и дали бюджетът ще го позволи.

Първо ще трябва да се приеме механизъм за преминаване към минимално почасово заплащане, коментира Калфин по повод идеята на АБВ за почасова ставка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай