Калфин: Подкрепям министър Бъчварова

Калфин: Подкрепям министър Бъчварова | StandartNews.com

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин изрази подкрепата си към вътрешния министър Румяна Бъчварова. Вицепремиерът говори по време на церемонията по подписването на Работна програма за сътрудничество в сферата на труда и социалната политика с министърът на младежта и социалното благополучие на Албания Бленди Клоси.

"Сектор "Сигурност" трябва да бъде подкрепен от съответния министър, а не само чрез бюджета. Това компромисно предложение, което беше направено и ще започне да се обсъжда, е напълно приемливо. То дава достатъчно сигурност", обясни Ивайло Калфин, цитиран от "Фокус".

"Каквото и да преговаряме с тях, трябва да ги уверим, че това, което се променя, ще се промени и те ще могат да разчитат на стабилна среда в бъдеще, доколкото е възможно", обясни още вицепремиерът.

"Като параметри на компенсациите при напускане и работни заплати, това, което е предложено има логика и би трябвало да бъде прието", каза той.

В отговор на въпрос какво е мнението му за обмисляното от финансовия министър премахване на т.нар. „клас прослужено време" Калфин заяви, че ако има гъвкава система за предоговаряне на работните заплати, има основание да се мисли за премахването му. Вицепремиерът уточни, че този въпрос не е обсъждан с него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай