Европейско рамо за номинацията на Габриел

Коментар на кандидатурата направиха вицепрезидентът на България и лидерът на ЕНП

Европейско рамо за номинацията на Габриел | StandartNews.com

Запитана дали очаква да бъде сформиран редовен кабинет с първия мандат на ГЕРБ-СДС с номинацията на Мария Габриел за премиер, вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че коментар ще има, когато бъде ясен целият състав на кабинета.

"Мога да бъда конкретна и точна, когато Мария Габриел дойде заедно с целия състав на кабинета, който ще предложи първата политическа сила. Дотогава се придържам към позицията на президентската институция, че ще коментираме, когато видим целия списък на кабинета", каза Йотова.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви по-рано от парламентарната трибуна номинацията на Мария Габриел за премиер. Президентът Румен Радев вече обяви, че ще връчи първия проучвателен мандат на ГЕРБ-СДС на 15 май.

Междувременно дойде и първа реакция от западните партньори на ГЕРБ-СДС.

Приветстваме топло номинацията на Мария Габриел за кандидат за министър-председател на България. Това заяви Манфред Вебер - председател на Европейската народна партия.

Тя има опита и международния авторитет, за да преодолее политическия застой в София. Пълна подкрепа за нашите сестрински партии ГЕРБ-СДС при поставянето на интересите на страната на първо място, допълва Вебер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай