Кадиев се надява на преференциален вот във всички партии

Кадиев се надява на преференциален вот във всички партии | StandartNews.com

София. „Призовавам много активно за използване на преференциалния вот на изборите, но не за да накажем първия или втория в листите, а за да изкараме положителното от задните редици". Това каза бившият депутат от левицата Георги Кадиев в предаването "Събуди се" по Нова тв. Той бе поставен на девето място в листата на „БСП лява България" в столичния 23-ти Многомандатен избирателен район.

„Аз наистина съм на девето място и това е някаква форма на наказание", каза социалистът. И изтъкна, че класираните преди него и след него са се оказали впоследствие водачи на листи – Румен Гечев в Плевен и Емил Райнов в Монтана.

Промяната в държавата, в политическата система, в правосъдието и други сфери е възможна, коментира Кадиев по повод предстоящите избори. За целта обаче е необходима критична маса от хора, които да поискат това, смята той.

Кадиев коментира още твърденията, че полученото девето място е наказание от страна на колегите му от БСП. „Каква е логиката – някои са наказани, други не са. Не съм се молил за водаческо място. Ще отидем на преференциален вот и ще стане ясно, дали хората искат този или онзи", добави Кадиев. Той изтъкна, че се надява преференциалният вот да се случи във всички партии, включително и в политически сили като ДПС.

„Вече нямам надежда, че ръководствата сами ще се променят, но имам надежда, че избирателят ще ги промени. Ако това не се случи, тогава и аз ще загубя надежда", каза още Кадиев, изтъкна, че очаква привържениците на БСП масово да се възползват от тази възможност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай