Кадиев подал сигнала до Борисов за измамите в ДАИ

Кадиев подал сигнала до Борисов за измамите в ДАИ | StandartNews.com

Още преди 10 дни предадох на премиера корупционния сигнал за действията на служителите на "Автомобилна администрация". Той ме помоли да не го разпространявам, за да имат време да реагират и да вземат мерки. И вчерашните арести са резултатите от този сигнал. Това заяви пред Нова телевизия независимият депутат Георги Кадиев.

"Преди няколко дни написах за корупционен сигнал, който предадох лично на Борисов по време на един парламентарен контрол. Сигналът е от бивши и настоящи служители на ДАИ, подписали се и стоящи с имената си. И е за изграждане на стройна пирамидална структура за събиране на подкупи и осигуряване на фалшиви книжки срещу заплащане. КОРУПЦИЯТА УБИВА. В случая - и буквално. Защото шофьор с фалшива книжка всъщност е убиец на пътя. Борисов ме помоли да не вдигам шум десетина дни. Днес вече са арестували шефа на ДАИ. Едва ли е само заради моя сигнал, но се радвам, че имам малък принос в това", написа Кадиев преди няколко часа в профила си във Фейсбук.

"Това не е еднократен сигнал. Подобни сигнали се подават с месеци. Един от тях мисля, че е стигнал и до Европейската комисия. Големият въпрос е кой пази тази система, след като има сигнали от 1 година", допълни независимият депутат.

"Най-важното в цялата работа е кой е сложил чадъра на този човек отгоре. Защото утре ще дойде друг и той ще върши същото. В конкретния случай трябва да отговаря председателят на парламента Цецка Цачева, защото арестуваният Цветелин Цветанов е нейна номинация и лично тя го е предложила на Ивайло Московски", заключи Георги Кадиев.

Общо 14 души са задържани до момента след акцията в ДАИ. Очаква се днес прокуратурата да даде повече подробности по случая. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай