14 задържани след акцията в ДАИ

14 задържани след акцията в ДАИ | StandartNews.com

Общо 14 души са задържани лица след операцията на спецпрокуратурата с участие на агенти на ДАНС. Подозренията срещу тях са за корупция.

Разследват се корупционни практики, обясни пред БНТ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Членове на Съюза на международните превозвачи не са подавали сигнали за корупционни действия от страна на „Автомобилна администрация". Това съобщи пред бТВ изпълнителният директор на Съюза Йордан Арабаджиев, който е и бивш зам.-директор на „Автомобилна администрация".

„Ако е имало такива опити, може и да се страхуват от Съюза, защото имаме много добра комуникация с министъра", добави той. И определи арестувания Цветанов като спокоен и балансиран човек.

„Автомобилна администрация" е проявявала разбиране към проблемите на превозвачите", коментира още Арабаджиев.

Обществото остава с впечатлението, че това е една силно корумпирана структура, а там има прекрасни специалисти и честни хора, посочи още той.

Стандарт Нюз припомня, че в сряда следобед бе задържан директорът на Агенция "Автомобилна администрация" - Цветелин Цветанов. Спецакцията е била София, Враца, Видин и Габрово. При операцията са използвани СРС-та. Днес се очаква да бъдат съобщени повече подробности около нея.

През лятото на миналата година ДАИ-София започна дисциплинарни проверки на 11 свои служители в няколко градове на страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай