Изкуствовед и актриса в екипа на Стоянович

Изкуствовед и актриса в екипа на Стоянович | StandartNews.com

Борис Данаилов е сред арт личностите, които се спрягат като вероятни заместници на Петър Стоянович. Изкуствоведът, чиято прическа на "опашка" винаги е била акцент в понякога оспорваното му, но колоритно присъствие, заемаше този пост в експертното правителство на Любен Беров през 1992-1994-а. От 2003-а до 2010-а Данаилов се подвизаваше като директор на Националната галерия. Другата хипотетична кандидатура е на Венцислав Велев, който беше шеф на дирекция "Регионални културни дейности" на "Стамболийски" 17 при Тройната коалиция. Зам.-министърката Надежда Захариева винаги му е писала шестици.

След като Гергана Стоянова беше с Петър Стоянович за откриването на международния театрален фестивал "Варненско лято", логично се очаква актрисата да влезе в екипа му. Чаровната дама, която се слави като класическа работохоличка, може би ще оглави кабинета на философа. Тя е от малкото жрици на Талия и Мелпомена, които наистина умеят да се трудят - не само на сцената и пред камерите, но и в сферата на мениджмънта, публичните комуникации и арт бизнеса. Тя е пословична с амбиция и гонене на престижни цели - неслучайно има три златни, два сребърни и четири бронзови медала като лекоатлетка в кросови бягания.

След като взима дипломата си от ВИТИЗ, ученичката на професор Надежда Сейкова и на доцент Илия Добрев попада по разпределение в пазарджишкия театър, където се сближава с великата Невена Коканова. Играе в "Сълза и смях", снима в тв и игрални ленти. Гергана регистрира участие в афиша на БНТ, bTV, Нова. След като се превъплъти във фатална жена за сериала "Отплата", тя стана директор продукция на "Недадените", а сега има рубрика в сутрешния блок "Отблизо с Мария". Преди години водеше "Знаете ли български?", "Свят за двама", "Природата в нас", "Чудото с българина", "Иначе". Гергана е и от репортерите на "Сървайвър БГ", сценарист е на "Огледала". Винаги изглежда суперелегантна не само заради доказания си вкус - има тапия за дизайнер от бургаското училище. Често "заема" гласа си - на Мег Райън, Холи Бери, Сара Мишел Гелар, Луси Лиу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай