Изключиха от ГЕРБ шефа на ДАИ

Изключиха от ГЕРБ шефа на ДАИ | StandartNews.com

Арестуваният шеф на изпълнителната агенция „Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов показно е изключен от ГЕРБ в Плевен. Това стана на извънредно заседание късно вечерта в четвъртък, съобщи общинският лидер на управляващата партия Мартин Митев. По думите му мотивите за изгонването са несъвместими с ценностите на партията действия или бездействия от негова страна. Всеки е невинен до доказване на противното. Предстои да се докаже вината на Цветанов, уточни Митев.

Зядържаният Цветанов е член на плевенската структура на ГЕРБ от 2011 година. Тогава той се е прехвърлил от структурата на партията в Севлиево. Мартин Митев бе категоричен, че ГЕРБ не може да носи отговорност за извършеното от него.

Цветанов зае поста през януари 2015 г. , когато бе изтеглен от транспортния министър Ивайло Московски от плевенския клон на агенцията. Още тогава Красимир Лалов от Националното сдружение на българските превозвачи посочи, че той ще бъде назначен с протекцията на партийни членове по високите етажи на властта. По думите му Цветелин Цветанов не е подходящ за този пост.

След напускането му на поста в Плевен наследниците му бяха задържани от полицията по различни обвинения, включително и тогавашният регионален шеф Николай Николов. Това се случи около 3 месеца преди издигането му на високия пост в столицата. Непоследствено след акцията на специализираното звено за борба с корупцията от Софийска градска прокуратура бе обявено, че държавни служители са изнудвали транспортни фирми. Изисквали плащане на месечен абонамент за такса „спокойствие" и уреждали извършването на годишните технически прегледи да става в точно определен пункт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай