Иво Димов обяви нова инвестиция от 6 млн.лв в Димитровград

Иво Димов обяви нова инвестиция от 6 млн.лв в Димитровград  | StandartNews.com

Турска фирма, която работи за Форд и Фолксваген груп ще развива бизнеса си на територията на Димитровград. Това обяви по време на срещата с представители на фирми от града кандидатът за втори мандат за кмет Иво Димов.

Компанията Са-ба ще инвестира в проекта 6 млн. лева. Тя има намерение да построи в Димитровград завод за производство на осветление за автомобили.

Фирмата ще направи инвестицията си върху 4 парцела от общо 30 декара общинска земя в кв.„Марийно". До една година заводът трябва да заработи, като в него ще бъдат наети около 350 души. На срещата присъства и изпълнителният директор на турската компания Серкан Караоглу, който посочи, че във фирмата му са очаровани от бъразта и адекватна работа на доскорошния кмет на града.

Още след като новия ОбС на Димитровград бъде сформиран тоя трябва да вземе решение за конкретната цена, на която земята ще бъде продадена на инвеститора, подчерта Димов.

На бизнес форума, на който присъстваха и лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов, Делян Добрев-депутат и шеф на енергийна комисия в парламента и евродепутатът от ЕНП Ева Паунова, той обяви, че през следващата седмица след заседанието на общото си събрание ще бъде оповестено и името на световно известна компания, който също стъпва в Димитровград и ще отвори в завода си за производство на автомобилно окабеляване 3500 нови работни места.

Инвестицията е най-голямата през последните 25 години в Хасково област, подчерта на срещата Делян Добрев.

Това, което Иво Димов прави, го класира като един от най-успешните кметове, който реализира своя първи мандат, посочи Цветан Цветанов. По думите му обаче Димов печели най-вече през 4-те години на управлението си с това, че не е разделял хората на ваши и наши". Но най-силната страна на Иво е, че кметският му кабинет е винаги отворен ,дори за нашите политически опоненти", посочи още Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай