Иван Генов разказа искал ли е подкуп в сауната

Питайте американците защо приемат този факт, каза бившият шеф на АЕЦ "Козлодуй"

Иван Генов разказа искал ли е подкуп в сауната | StandartNews.com

Нещото, което звучи конкретно, е че съм искал подкуп от бизнесмен да спечели поръчка в "Козлодуй" от 3 млн. лв. Такова нещо имаше през 2016 г., обади ми се един следовател и иска да отида при него да обсъдим сигнал. Отидох. Показа ми един печатан лист без име, анонимен, като сигнал, че аз и въпросния бизнесмен със сауната съм му казал, че може да спечели, но ще му струва 3 млн.

Казах му на следователя, че този господин го познавам отдавна, руски възпитаници сме, но такова нещо не съм му казвал. Това заяви пред БТВ бившият директор на АЕЦ "Козлодуй" Иван Генов, срещу когото бяха повдигнати обвинения по закона "Магнитски"

"След като казах, че такъв разговор не сме водили, следователят много бързо прие моите думи като верни, той ми показа показанията на този бизнесмен, той е написал и се е подписал, че се познаваме с него, но такива разговори на такава тема не сме водили. 

С това историята приключи и никой не ме е търсил. 

Питайте американците защо приемат този факт, след като приемат анонимен сигнал, след като двамата участници отказват. По какъв начин се доказва сигналът ли е истината или това, което двамата участници казваме", каза още Иван Генов. 

„Румен Овчаров, Александър Николов и Иван Генов са координирали помежду си вземането на комисиони чрез корупционно пренасочване на договорите за услуги за АЕЦ “Козлодуй” към собствените си бизнес интереси, избягвайки контрола на българските органи чрез офшорно управление“, съобщават от Министерството на финансите на САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай