Ива Митева с изненадваща прогноза за Атанасова и Белазелков

Бившата шефка на НС не е видяла обществена и професионална подкрепа за двамата

Ива Митева с изненадваща прогноза за Атанасова и Белазелков | StandartNews.com

Източник: бТВ

Конституционният съд няма да обяви решението за назначаването на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков за конституционни съдии като противоконституционно. Това свое очакване сподели пред бТВ бившият председател на Народното събрание и депутат от "Има такъв народ" Ива Митева.

Тя съобщи, че с Атанасова се познава много добре, а за Белазелков има впечатления от нейни колеги в съдебната система.

Не бе редно Белазелков да влиза в Конституционния съд през парламентарната квота, разкритикува Ива Митева. Тя има притеснения и за професионалните качества на Атанасова като конституционен съдия.

Ива Митева не е видяла обществена и професионална подкрепа, както и тясна професионална специализация за двамата нови конституционни съдии.

Тя смята, че мандатът на двамата ще бъде 9 години, а не 7, както настояват някои.

По отношение на конституционните промени Митева заяви, че всички нови текстове са на ръба на Конституцията и са противоконституционни. Силно дискусионни и противоконституционни са промените, свързани със служебния кабинет, посочи тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Иван
преди 2 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/biox

Откажи