Ива Митева посочи новия обединител

Ако наистина сме отговорни политици, трябва да вървим към нов кабинет, каза депутатът от ИТН

Ива Митева посочи новия обединител | StandartNews.com

Нов кабинет, а не избори - на това се надява депутатът от ИТН Ива Митева.

“Ако наистина сме отговорни политици, трябва да вървим към нов кабинет. Би трябвало да видим, че хората ни вкараха във властта с много надежда и очаквания, че хората не искат избори, че в очите им има много отчаяние и гняв. Вярвам все още в новия кабинет!”, това каза Митева в студиото на “Събуди се”.

Според ИТН третият поручвателен мандат ще бъде връчен на “Демократична България”. “Тя може най-много да обедини колегите от ПП, в същото време успява да говори добре и с БСП. В този момент е много важно да намерим този обединител между нас”, каза Митева.

Тя заяви, че от ИТН полагат усилия “да изоставят емоциите” и да бъдат по-диалогични, в името на това да има коалиция. “Опитваме се да преценим ситуацията по-трезво, да оставим емоциите, разумът да излезе на преден план, да преценим риска и да преценим какви ще са последиците”, каза тя и допълни, че от партията не биха искали да работят с отцепилите се от ИТН депутати в една евентуална нова четворна коалиция.

Премиерски и министерски постове все още не са обсъждани, но Митева също изрази съгласие, че премиерът трябва да бъде излъчен пт “Продължаваме Промяната”. “Трябва да бъде личност, която е балансирана, която ще обедини парламентарните групи, личност, която има опит, личност, която може да разговаря с всички”, така опса бъдещият премиер Ива Митева.

Като такива тя вижда Никола Минчев и Даниел Лорер. “Минчев може би ще бъде едно от имената на масата, но може би ще има и други имена. Името на Лорер също не е за подценяване Мисля, че той има по-големите опит и знания. Но колкото повече имена има на масата, толкова по-добре за страната ни”, каза депутатът от ИТН.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай