Сряда,

Бомба от Делян Добрев. Банка у нас пере парите на руските олигарси

От: СТАНДАРТ -
7197
Бомба от Делян Добрев. Банка у нас пере парите на руските олигарси
A
A
A

Истинска бомба хвърли в ефира на Нова тв енергийното острие на ГЕРБ Делян Добрев. Той обяви, че банка у нас пере парите на руските олигарски.

ВИЖ ОЩЕ: Петков изви ръцете на Борисов, запуши устата на Ник Събев

От наш достоверен източник знаем, че се оказва, че през една българска банка минават големи парични преводи във връзка с Русия. Тоест - перат се пари от сделки на руски олигарси чрез преводи към Унгария, каза Добрев. Той не назова трезора, каза само, че не е с български собственик. И обяви, че ГЕРБ готви законопроект, с който ще пресече това.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов разкри план Б за кабинета. Голяма изненада

Този законопроект трябва да бъде приет по най-бързия начин, така тази банка няма да има възможност да прави такива преводи. Още в сряда ще задвижим темата в НС, до 2-3 седмици този законопроект може да бъде факт, каза Делян Добрев.

Той коментира темата за кабинета с ПП и за разлика от лидера си Бойко Борисов бе доста категоричен в очакванията си за подкрепа от Кирил Петков и Асен Василев.

"Не виждам как ПП няма да ни подкрепят с първи мандат при положение, че колегите им предлагат да имаме споделена отговорност в един кабинет - половината министерства да са наши, половината техни. Взаимно да се контролираме. Предлагаме им да участват във властта справедливо на базата на мандатите, каза Добрев. И също като Борисов повдигна завесата за план „Б”.

План "Б" за държавата е сформиране на кабинет с трети мандат, защото никой не иска да подкрепи ПП с втория, подчерта той.

По думите му няма логика да си втори и да искаш направиш кабинет с 60 депутата от 240. "Сега искат да управляват еднолично, това не е парламентарна република. По-рано Василев каза, че ако не ги подкрепим, ще говорят с всички други - нали те бяха лошите сили? Срещу какво ще преговарят да ги подкрепят? След като президентът връчи първи мандат на нас, трябва да предложим правителство. Имаме 5-6 депутата повече, може би ще ни стигнат този път. ГЕРБ ще говори с всички, напълно безотговорно ще е да се отиде за шести път на избори", коментира той.

Според него инфлацията е над 27-28% откакто управляват Петков и Василев още като служебни министри. "ПП се държат като малки деца, уж имаме едни и същи ценности. Симулират опит да направят правителство и така се поставят в изолация, сякаш всички трябва да изпълняват техните капризи. 12 млрд. дупка държавата никога не е имала в бюджета. Не виждам защо кабинетът да е за 6 месеца или за година, едно правителство трябва да издържи пълен мандат. За година не можем да оправим само дефицитите", заяви Добрев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com