Бомба от Делян Добрев. Банка у нас пере парите на руските олигарси

ГЕРБ внася специален законопроект, за да пресече това

Бомба от Делян Добрев. Банка у нас пере парите на руските олигарси | StandartNews.com

Истинска бомба хвърли в ефира на Нова тв енергийното острие на ГЕРБ Делян Добрев. Той обяви, че банка у нас пере парите на руските олигарски.

ВИЖ ОЩЕ: Петков изви ръцете на Борисов, запуши устата на Ник Събев

От наш достоверен източник знаем, че се оказва, че през една българска банка минават големи парични преводи във връзка с Русия. Тоест - перат се пари от сделки на руски олигарси чрез преводи към Унгария, каза Добрев. Той не назова трезора, каза само, че не е с български собственик. И обяви, че ГЕРБ готви законопроект, с който ще пресече това.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов разкри план Б за кабинета. Голяма изненада

Този законопроект трябва да бъде приет по най-бързия начин, така тази банка няма да има възможност да прави такива преводи. Още в сряда ще задвижим темата в НС, до 2-3 седмици този законопроект може да бъде факт, каза Делян Добрев.

Той коментира темата за кабинета с ПП и за разлика от лидера си Бойко Борисов бе доста категоричен в очакванията си за подкрепа от Кирил Петков и Асен Василев.

"Не виждам как ПП няма да ни подкрепят с първи мандат при положение, че колегите им предлагат да имаме споделена отговорност в един кабинет - половината министерства да са наши, половината техни. Взаимно да се контролираме. Предлагаме им да участват във властта справедливо на базата на мандатите, каза Добрев. И също като Борисов повдигна завесата за план „Б”.

План "Б" за държавата е сформиране на кабинет с трети мандат, защото никой не иска да подкрепи ПП с втория, подчерта той.

По думите му няма логика да си втори и да искаш направиш кабинет с 60 депутата от 240. "Сега искат да управляват еднолично, това не е парламентарна република. По-рано Василев каза, че ако не ги подкрепим, ще говорят с всички други - нали те бяха лошите сили? Срещу какво ще преговарят да ги подкрепят? След като президентът връчи първи мандат на нас, трябва да предложим правителство. Имаме 5-6 депутата повече, може би ще ни стигнат този път. ГЕРБ ще говори с всички, напълно безотговорно ще е да се отиде за шести път на избори", коментира той.

Според него инфлацията е над 27-28% откакто управляват Петков и Василев още като служебни министри. "ПП се държат като малки деца, уж имаме едни и същи ценности. Симулират опит да направят правителство и така се поставят в изолация, сякаш всички трябва да изпълняват техните капризи. 12 млрд. дупка държавата никога не е имала в бюджета. Не виждам защо кабинетът да е за 6 месеца или за година, едно правителство трябва да издържи пълен мандат. За година не можем да оправим само дефицитите", заяви Добрев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай