Искри в парламента за вота! Кирил Петков и Тошко Йорданов в сблъсък

Лют спор в пленарната зала

Искри в парламента за вота! Кирил Петков и Тошко Йорданов в сблъсък | StandartNews.com

В парламента хвърчат искри. Разгорещени дебати по вота на недоверие, внесен от „Възраждане”

Според вас акад. Денков носи не само отговорност за последните 128 дни, но и за изминалите 30 години. Днес съм сигурен, че вие плашите точно вашите избиратели със студ, мрак, високи сметки. Точно както миналата година правеше служебното правителство, обърна се към опозицията съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Много от вас си служат с неистини, фалшиви новини и лъжливи внушения. Точно на вашите избиратели нека да кажем истината. Трябва да припомним, че миналата седмица заедно взехме решение да не ограничаваме въглищните мощности до 2038 година. Да, има опасност да се намалят възможностите за американските централи през 2036 г. Именно затова ни трябват парите от Европа – за да помогнем на работещите в сектор „Енергетика““, каза Петков. 

 

Той припомни, че сме загубили 200 млн. защото миналата година служебното правителство не е изпратило план в Европа. „Сега няма да загубил 1,6 млрд., защото ние изпратихме план“, каза депутатът.

„Подозирам, че много от вас биха се радвали да сме част от евраазийския съюз на Путин“, каза Петков, при което част от залата избухна в смях.

По думите му ООН гледа на правителството „Денков“ с доверие.

„Колеги, да използвате вот на недоверие, като част от предизборната ви кампания. Това показва немощ. Вие нямате визия за България, а само пропаганда, основана на страх и омраза. Хората искат решения. Време е да помислите за позитивни решения, вместо да вкарвате избирателите си в блатото на страха и омразата. Този вот няма да мине, но нека да ви ясно, че ние ще продължим да се борим за хората в енергийния сектор“, каза Петков.

„Ще се борим за нашата родина“, завърши той.

За да му отвърне на трибуната се качи Искра Михайлова от „Възраждане“, която и изчете искането за вот на недоверие в началото на заседанието.

„Господин, Петков, днес е 12-и, а не 11-и. Освен това си объркахте изказването с г-н Денков, защото ние тези ваши думи ги четем от вчера. Ако не знаете, вашите опорки изтекоха в медийте. Четете си сценария, за да ни е по-лесно по-нататък. Сгрешихте го от първото излизане“, каза тя.

На трибуната се качи и Тошко Йорданов от ИТН:

„Леко ме изпревариха, но файлът се казва „Разпределение говорене на министрите – вот на недоверие““, поде той.

Ще ви почета малко от него:

„Общата картина се насочва към глобалния фон – към колосалния напредък, който кабинетът има за четири месеца. Дебатът не е дали ще се затворят ТЕЦ-те, колеги, дебатът е дали България ще вземат 4,2 млрд. лева, на които той каза 1.2 млрд“, каза Йорданов.

„Министър Радев после да знае какво да каже – да използва думата лъжа свободно. Г-н Радев, използвайте тази дума свободно“, подигра се Йорданов под смеха на колегите от „Възраждане“.

„Василев, ако не успеел от трибуна, да го кажел в кулоарите – „Внася спокойствие за цените на тока и посочва колосалният напредък, който кабинетът навакса за 4 месеца“, подигра се Тошко, а това разсмя дори Асен Василев, за когото говореше.

„Три пъти има „колосален“ в тези опорки. Този, който ги е писал, е колосален накадърник. Вие сте тотални шушумиги. Оставям ви го тука, да се ориентирате, като четете“, завърши той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай