Искат ревизия в Комисията по финансов надзор

Не си обяснявам действията на председателя, казва Борислав Богоев

Искат ревизия в Комисията по финансов надзор | StandartNews.com

София. Заместник-председателят на Комисията за финансов надзор Борислав Богоев иска ревизия в комисията. Той е сезирал компетентните органи по случая.

"Регулаторът не е в състояние да работи в настоящия си състав заради едноличното управление на председателя Стоян Мавродиев. Председателят си позволява да пуска писма от името на Комисията, позволява си да говори от името на Комисията, без колективният орган да го е упълномощавал. Той представлява комисията, да, но представлява комисията за нейни решения". Това каза Богоев в предаването "Преди всички" по БНР.

Заместник-председателят на комисията се е подписал под отворено писмо до медиите, което е в знак на несъгласие с поведението на председателя на КФН Стоян Мавродиев. Богоев и колегите му Николай Попов и Антония Гинева не са участвали в решението за преместване на нов адрес. То ще струва допълнителни средства на Комисията, категоричен бе нейният заместник- председател.

Общо трима души от Комисията за финансов надзор не са съгласни с въпросното преместване.

"От медиите научих, че сградата е свързана с поднадзорни лица. Това, според мен, не е редно. Другият въпрос, който поставихме, е изчерпана ли е възможността да се получи държавна или общинска сграда, за да се спрат тези спекулации", каза още Богоев и уточни, че мълчанието им до момента е било само заради авторитета на институцията.

"Такова нещо никога не е имало. Като нормален чиновник, не си обяснявам действията на председателя. Целта е, най-вероятно, да се превърне Комисията в едноличен орган. Послушен", каза Богоев в подкрепа на тезата си за ревизия в комисията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай