Инж. Григор Гогов оглави Агенцията по горите

Инж. Григор Гогов оглави Агенцията по горите | StandartNews.com

София. Направени са кадрови промени в Изпълнителна агенция по горите и държавните горски предприятия, съобщи зам.-министърът на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова. Новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите е инж. Григор Гогов.

Тя посочи, че назначенията са направени вследствие на анализи и констатации за пропуски, неизпълнение на финансовите планове от предишното ръководство

За директор на Държавно горско предприятие-Благоевград е назначен Светлозар Михайлов, а за директор на Държавно горско предприятие-Смолян Айнур Ибрямова. "Това са основните промени, но има и други", анонсира Маринова.

„Сформираният екип е достатъчно отговорен и се надявам това, което е заложено като краткосрочни и дългосрочни приоритети да изпълним своевременно", каза зам. земеделският министър.

"Министерство на земеделието и храните се опитва да наложи практиката за професионализъм и за сектор „Гори", предвид че гората се създава бавно и трябва да я оставим за поколенията", заключи Маринова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай