Инж. Коста Стоянов чисти Морската градина от коли и бетон

Категорично сме против всякакво строителство и движение на автомобили в перлата на Варна, казва кандидатът за кмет от "Възраждане"

Инж. Коста Стоянов чисти Морската градина от коли и бетон | StandartNews.com

Морската градина на Варна е едно от любимите места на всички жители на града, където те могат спокойно да се разхождат, спортуват и почиват. Това заяви кандидатът за кмет от „Възраждане“ във Варна - инж. Коста Стоянов, по време на среща с жителите на града. Той добави, че концепцията на „Възраждане“ е да няма никакво строителство и движение на автомобили в рамките на парка.

„И тук не говорим само за историческото ядро, а за цялата Морска градина. Именно затова разработихме и много сериозна програма за развитието на веломрежата в града. Една част от нея ще минава и през Морската градина.“, коментира инж. Стоянов.

Той посочи, че паркът трябва да остане един зелен кът, който да е част от голям зелен пояс на Варна.

„Категорично не трябва да се разрешава никакво строителство и движение на автомобили. В Морската градина има достатъчно зеленина и тя трябва да се поддържа. Има площи, които биха могли да бъдат още по-зелени и също така да продължат да се поддържат. В парка има и минерални извори, които са запечатани, а те биха могли да се използват.

Това е основната ни визия за запазване на Морската градина като любимо място за отдих и спорт на варненци.“, каза в заключение инж. Коста Стоянов – кандидат за кмет на Варна от „Възраждане“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай