Има ли претенции ДПС за власт? Говори Халил Летифов

Шарлатанията трябва да спре, ако искаме да има диалог в политиката, каза зам. председателят на Движението

Има ли претенции ДПС за власт? Говори Халил Летифов | StandartNews.com

"Участието на ДПС в разговорите за сформиране на правителство не са претенции за участие във властта, а претенции за диалог, за нормалност, за това шарлатанията да бъде заличена от българския живот“. Това заяви в студиото на „Още от деня“ по БНТ зам.-председателят на ДПС Халил Летифов.

По повод срещата, организира от ПП, той заяви, че тя отговаря на призивите на ДПС за диалог,но Движението има основателни причини да критикува партията на Кирил Петков и Асен Василев.

"Вследствие на тяхното управление кризите у нас станаха още повече“, заяви Летифов и добави, че ДПС е поискало от номинирания за премиер проф. Николай Денков да отговори с позицията си по казусите за нарушаване на конституцията от страна на Кирил Петков, както и на правата на българските граждани от уязвими групи по време на избори.

"Не получихме отговори на тези въпроси, както и защо ПП са провалили избирането на кабинет с първия мандат", заяви Летифов по повод напускането на срещата от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ и заместник-председателя на партията Станислав Анастасов.

Летифов се усъмни дали целта на ПП не е да провали създаването на редовно правителство и торпилирането на 48-мото Народно събрание.

"Когато предложат персоналния състав на техния проектокабинет, ръководството на ДПС ще се събере и ще обсъди дали да му даде подкрепата си", каза Летифов. Той обаче припомни, че проф. Денков е част от тясното партийно ръководство на ПП.

Заместник-председателя на ДПС изрази надежда, че ако се стигне до трети мандат, той ще бъде осмислен, ще има диалог.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай