Илхан Кючюк: Инфлацията и стагфлацията са едни от основните проблеми в света

Всички искаме да оставим страните си и света на децата си в добро състояние, каза той.

Илхан Кючюк: Инфлацията и стагфлацията са едни от основните проблеми в света | StandartNews.com

На откриването на конференцията на Либералния интернационал съпрезидентът на „Алианса на либералите и демократите за Европа“ Илхан Кючюк очерта три основни проблема, пред които е изправен светът днес: Войната в Украйна, инфлацията и защита на свободната търговия. "Украинците ни дават исторически урок в борбата си за свобода, за страната си, но и за нашите либерални ценности. Позволете ми да ви уверя, че всички депутати и евродепутати и либерали наистина се гордеят с вашата борба за либерална демокрация", каза Кючюк. 

ВИЖ ОЩЕ: Лидерът на Либералния интернационал: Във време на кризи трябва да се държим един за друг

"Ще помагаме на унгарските и полските либерали и демократи, които се застъпват за своите либерални демокрации. Крайно време е като либерали да застанем на страната на доброто и да вземем ключови решения за това какво е бъдещето и какъв трябва да бъде либералният отговор", каза още Илхан Кючюк. 

По думите му гласоподавателите искат от своите либерални политици да създават платформи и политики, които да бъдат в полза на гражданите. Той очерта като втори голям пролем пред света - инфлацията и стагфлацията, които създават проблем на семействата с ниски доходи. Като трети проблем той определи защитата на свободната търговия в света и Европа. "Да продължим да защитаваме свободната търговия. Цели нации се отърваха от бедността благодарение на свободната търговия. Със свободна търговия има и повече свободни места", каза още Кючюк. "Либералите трябва да се обединят и да се държат един за друг", каза в края на своето обръщение той. 

ВИЖ ОЩЕ: Мустафа Карадайъ очерта 5 задачи пред световните либерали

Столицата ни е бъде домакин на конгреса на Либералния интернационал. Той ще се проведе от 30 юни до 3 юли. Над 250 гости от цял свят заседават в столичния хотел "Балкан". Те ще очертаят либералната визия за следващите години и ще я опишат в резолюция. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай