ИБ на БСП иска Елена Йончева за водач на листата

Много гласове са имали и Станишев, Деница Златева, Румен Гечев, Курумбашев и Момчил Неков

ИБ на БСП иска Елена Йончева за водач на листата | StandartNews.com

Изпълнителното бюро на партията ще предложи Елена Йончева за водач на листата за евроизборите, съобщи в интервю за бТВ зам.-председателят на БСП Кирил Добрев.

„Предстои един изключително интересен пленум – бюджетът за 2019 г., планът за работа на пленума и водач на листата ни за Европейски парламент“, коментира той.

„Изпълнителното бюро ще влезе на Национален съвет единодушно с предложението за Елена Йончева“, заяви Добрев. Той посочи, че много са причините да бъде избрана Йончева.

„От проведени 293 конференции до този момент тя има 266 номинации – т.е. тя е припозната в огромна част от партията. С Елена Йончева ние търсим разширяване на влиянието. Тя е един изключително лоялен, коректен човек и флагман на борбата с корупцията в България“, обясни Кирил Добрев.

Зам.-председателят на БСП обяви, че освен Елена Йончева, много гласове са имали и Сергей Станишев, Деница Златева, проф. Румен Гечев, Петър Курумбашев и Момчил Неков. „Оформя се една челна петица, ако мога така да кажа“, коментира Добрев.

По думите му европейските избори са елемент от спечелването на местните избори. „Елена Йончева е човек, който се подкрепя от цялото общество. Не очаквам след този избор да има сърдити физиономии“, заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай