И Слави Бинев поиска касиране на изборите

И Слави Бинев поиска касиране на изборите | StandartNews.com

София. ГОРД поиска касиране на изборите и разследване на Бойко Борисов, главния секретар на МВР Калин Георгиев, математикът Михаил Константинов, председателя на ЦИК Красимира Медарова и вътрешния министър Петя Първанова.

Според партията на Слави Бинев ГОРД изборите са „криминални" напълно опорочени и в никакъв случай не може да се говори за свободни, демократични избори. Според конституционалисти обаче могат да се касират отделни резултати, но не и изборите като цяло.

В понеделник Националния фронт за спасение на България на директора на телевизия СКАТ Валери Симеонов също обяви, че ще иска касиране на резултатите.

Писмото на политическата сила е по повод пресконференцията на прокуратурата за 350-те хиляди бюлетини в Костинброд. Според Бинев бюлетините е трябвало да се печатат в държавна, а не частна печатница.

„Явно е че сме били управлявани от престъпници, от криминална групировка. Настояваме освен Цветанов, разследвани да бъдат Бойко Борисов, Калин Георгиев, Михаил Константинов, Красимира Медарова и другите отговорни", пишат от партията.

ГОРД се оплаква и от цензурата в медиите, които според партията не уведомяват гражданите за възможностите за избор, от нарушаването на забраната за агитация в деня за размисъл, както и посочват за „хилядите сигнали за купуване на гласуване, включително записи как се случва това".

Освен това от ГОРД настояват за разследване, защо досега прокуратурата е била „пасивен наблюдател" и дали е била използвана от някого.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай