И Атака иска на срещата с Давутоглу

В 15 ч. представители на Атака ще протестират пред МС

И Атака иска на срещата с Давутоглу | StandartNews.com

София. Представители на ПГ Атака искат да вземат участие в срещата на президента Росен Плевнелиев и външния министър на Турция Ахмет Давутоглу в парламента, като в 15.00 часа ще бъдат на протест пред Министерски съвет. Това заяви на брифинг в парламента председателят на Атака Волен Сидеров, предаде "Фокус".

 

"Нашето възмущение по повод на посещението на Ахмет Давутоглу и исканията ни към него ще бъдат поставени, ако Михаил Миков се съгласи да приеме искането ни ръководството на ПГ на Атака да присъства на срещата в 17.30 часа с Давутоглу в парламента. Искаме да присъстваме, за да бъдем сигурни, че ще се постави въпросът за обезщетението от 10 млрд. лв., за извинение на Турция за геноцида, за ненамеса на консули и посланици във вътрешните ни работи. При посещението на турската делегация за външните им работи, нито един такъв въпрос не беше поставен от Янаки Стоилов, ако не бяхме ние, нито един такъв въпрос нямаше да бъде поставен. Съмнявам се, че пак така ще стане, Миков ще ги премълчи, президентът и премиерът - също. Затова, в 15.00 часа, ще бъдем пред Министерски съвет с плакатите - „Турция, извини се", „Турция, дължиш ни 10 милиарда" и „Турция, не се меси във вътрешните ни работи", заяви Сидеров.

 


„Искаме да кажем в лицето на Давутоглу тези неща, защото най-вероятно те ще го скрият в Президентството и в Министерски съвет. Ние сме народни представители и имаме всички основания, да бъдем включени в срещата с външния министър, ако желаят нека и другите ПГ да се включат", допълни още Сидеров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай