Хюсеин Хафъзов: ДПС е за култура, образование, и религиозно възпитание

Хюсеин Хафъзов: ДПС е за култура, образование, и религиозно възпитание | StandartNews.com

София. "Религията трябва да присъства в обществения и социалния живот. Разбира се, религията не бива да се намесва в политиката. Но духовни хора, разпространяващи положителни послания, биха били изключително полезни на обществото. Категорично заявявам, че ние имаме нужда от висше духовно учебно заведение по ислям.", каза във „Факторът Кошлуков" по TV7 кандидат-депутатът от ДПС Хюсеин Хафъзов, водач на листата на партията в Бургас.

Хавъзов има духовно средно образование по ислям, а по-късно и висше образование. Известно време е бил свещенослужител в селото, където живее– село Тополица. Хафъзов заяви, че тоталитарният режим е потискал мюсюлманите в тяхното свободно изповядване на вярата, а демокрацията се държала още по-неадекватно.

"ДПС е единствената партия, която защитава това вероизповедание", заяви Хафъзов.

На репликата на водещия, че партията капсулира турците, за да ги държи при себе си, Хафъзов отговори: „Аз не съм ограничен от моите съпартийци, макар че те вероятно не споделят изцяло моите идеи".

Той допълни, че тенденциозно в армията, в политиката, в силовите министерства има ограничен брой на хора от малцинствата.

"Култура, образование, религиозно възпитание. Ние трябва да променим своя манталитет и мислене. Цялото общество има нужда от "превъзпитание". Ние трябва да станем граждански фундаменталисти. А аз не виждам такъв опит от държавните институции", заяви Хюсеин Хафъзов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай