Хиляди приветстваха Бойко Борисов на площад „Хаджи Димитър"

Хиляди приветстваха Бойко Борисов на площад „Хаджи Димитър" | StandartNews.com

Сливен. Текстилният магнат Едоардо Миролио бе сред хилядите жители на сливенска област, дошли на митинг-концерта на ГЕРБ в Сливен.

Снощи множеството на площад „Хаджи Димитър" приветства лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, зам.-председателят на партията Цветан Цветанов, водачката на листата Десислава Танева и останалите единадесет кандидат-депутати от партията в сливенска област.

„Аз съм тук като един обикновен гражданин", каза пред „Стандарт" Едоардо Миролио, който от края на миналата година има български паспорт. Той отказа друг коментар за присъствието си на митинга. Най-големият работодател в Сливен бе в компанията на местния бизнесмен Красимир Цонев. Не е тайна, че Миролио и Борисов се познават е нееднократно са се срещали.

Заедно с Борисов на сцената се качиха двама лидери на земеделски производители, които благодариха на правителството на ГЕРБ за голямата подкрепа и изразиха своята увереност, че избирателите ще дадат отново своето доверие на Бойко Борисов. Филип Малев, който е животновъд и производител на зърно в село Самуилово, заяви, че благодарение на партия ГЕРБ са увеличени земеделските субсидии. „Помощта, която ни оказана правителството на Бойко Борисов е голяма и се надява в бъдеще време да се увеличи", каза Малев. От своя страна Петър Байчев, който е производител на зърно и има верига от магазини в Сливен, обяви, че вярва в победата на ГЕРБ.

Бойко Борисов показа специално внимание към най-силната българка Станка Златева, която е трета в листата на ГЕРБ в Сливен. Петкратната световна шампионка по борба бе единствената, освен Цветан Цветанов, прегърната от бившия премиер на сцената, където бяха всичките 12 кандидати за депутати на партията в областта.

Има няколко неща, които са много скъпи и са факт. Едно от тях е ремонтът на пътя Твърдица – Елена, който не бе работил 12 години. Условията за пътуване към Северна България са прекрасни, каза Бойко Борисов пред множеството. По думите му, същите условия са осигурени и по магистралата към Бургас и Турция. Това направи Сливен транспортен център на България, каза лидерът на ГЕРБ. Борисов подчерта, че България се е превърнала в страна, където всеки, независимо от етническия си произход и вяра, има своето място. Председателят на ПП ГЕРБ отчете, че страната ни е постигнала много в условията на тежката финансова криза и това не бива да се забравя. Той благодари на всички български граждани, които са оценили и оценяват свършеното по време на управлението на ГЕРБ и изрази надежда, че той и неговата партия ще получат подкрепа и на изборите на 12 май.

"Тези избори са изключително тежки, а опонентите на партията са заложили на компроматната война. Ние заставаме пред вас и отчитаме реално какво сме свършили и това, което можем да направим заедно, след като спечелим изборите на 12 май." Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов. По думите му - Сливен има честта да има в листата си световния и европейски шампион Станка Златева. „Няма човек, който да не се гордее с нейните спортни успехи и човек, който да не иска да притежава нейния спортен дух, а ПП ГЕРБ има този дух. Партия ГЕРБ ще бъде номер едно, както Станка Златева за България", коментира Цветанов. Той допълни, че с един втори управленски мандат на ПП ГЕРБ България ще може да се възползваме от европейската солидарност във втория финансов програмен период и 25 млрд. лева, които ще дойдат от Брюксел. Затова трябва да има стабилно правителство, защото в противен случай, няма как да усвоим тези средства, ако няма тази воля, която има ПП ГЕРБ, коментира заместник-председателят на партията. Цветанов припомни, че когато са започнали мандата през 2009 г., Тройната коалиция е била усвоила само 1% и договорила само 18%, а правителството на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов е усвоило 38% и договорило 103% за втория програмен период. Той каза още, че ПП ГЕРБ е единствената партия, която се е съобразила с всички общински структури в отделните области, докато другите партии са заложили на „парашутисти".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай