Хасково гласува на 50%

Хасково гласува на 50%  | StandartNews.com

Хасково. Изборният ден във всички 11 общини на Хасковска област приключи точно в 20 ч., обяви председателят на РИК- Таня Захариева.

Общата активност в област Хасково е около 50% от общо 465 секции на територията на региона.

На-високата избирателна активност е регистрирана в община Любимец- 59,45 %. В Димитровград до урните са отишли 49 на 100 от имащите право на глас, а в Ивайловград -56, 39. Процентът на упражнилите вота си в Маджарово е 45, 42 %. В областният център Хасково гласувалите са 49, 54 % .

Най-ниската активност в региона от 35,43 % отчитат изненадващо от община Стамболово, която традиционно е отличник в участието си на избори.

Общината се оказа на опашката по активност в 29 МИР с едва 35,43%. Пак изненадващо, Любимец станаха първенци с 59,45%, а в областния град гласуваха около 50%. За изборната апатия в Стамболово под сурдинка бе обвинен Касим Дал, който според конкуренцията играел за ГЕРБ. Един от сигналите в деня на вота, по който работи и прокуратурата, е за SMS-и, разпратени до ДПС активистите и подписани от Дал: "Изберете ╒ 6, за да спрем агентите".
Наблюдатели признаха, че вчера е нямало и автобуси с "изборни туристи". Рейсовете от южната ни съседка влизаха празни, обобщиха дежурните митничари на ГКПП Капитан Андреево.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай