Харалан Александров обясни процес в ДПС, видя нещо голямо в София

Борисов вдигна жълт картон, каза социалният антрополог

Харалан Александров обясни процес в ДПС, видя нещо голямо в София | StandartNews.com

Смяната на поколенията в ДПС е много управляем процес, той не се случва стихийно, а чрез приемственост. Това заяви социалният антрополог Харалан Александров в интервю за „Офанзива с Любо Огнянов” по Нова нюз. В партията се инвестира в качествени хора, които имат шанса да се издигнат, каза той по повод рокадата на върха в Движението. След оставката на Мустафа Карадайъ Делян Пеевски стана председател на ПГ на ДПС.  

ВИЖ ОЩЕ: Харалан Александров със знакова фраза за Ахмед Доган

Резултатите от изборите и как ще се промени начинът, по който функционира политическата система коментира още Александров.

„Съвсем възможно е в София да се протекли процеси на поляризация, радикализация, фрагментация, преподреждане, разместване и препозициониране на големи електорални групи, за които да не знаем нищо и да оперираме с стари версии за това, какво мислят хората, какво харесат и какво не харесват”, смята Александров

По негови думи е напълно възможно в София да започва нова голяма лява вълна, която е антикорпоративна, антикапиталистическа, антигобалистка. Александров изрази позиция, че вълната на промяната, която беше срещу статуквото, в момента отшумява, затихва и се пренася в провинцията.

Александров посочи, че Борисов е вдигнал жълт картон, че участието на ГЕРБ в сглобката ще бъде под условие да се намали корупцията и да се направи добър бюджет. Той смята, че Асен Василев иска да заложи бомба на ГЕРБ с бюджета, че иска да съсипе бизнеса в България и да ликвидира икономическата мощ на страната.

За местните избори Александров каза, че здравият разум е взел превес и че хората са овладели първичния си порив да накажат представител на потомствен елит, какъвто е Васил Терзиев. Той е на мнение, че избирателите са заложили на по-обрания кандидат, което е опит да се въведе нормализация в политическия живот.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай