Гуцанов отново начело на социалистите край морето

Гуцанов отново начело на социалистите край морето | StandartNews.com

Варна. Председателят на градската организация на БСП във Варна доц. Лидия Петкова подаде оставка и начело на съпартийците си край морето се завърна предишният й лидер Борислав Гуцанов.

„Не го приемайте като абдикация, аз съм убеден социалист, член на БСП от години и оставам да работя. Ще продължаваме да сме заедно, но трябва да предприемем мерки, за да не изгубим и това, което имаме", е заявила на заседанието на Градския съвет доц. Петкова. По думите й една от причините за тежката загуба на БСП на изминалите избори е, че партията си е позволила да има отделни групи и „битки" вътре в БСП заради преференциалния вот. Той всъщност изстреля в парламента областния лидер Красимир Янков, който беше четвърти в листата ,но събра най-много гласове и измести от второто място бившия просветен министър проф.Анелия Клисарова и Борислав Гуцанов от третото място.

„Проблем за БСП се оказа и фактът, че не успяхме по време на мандата на 42-то Народно събрание да разделим Варна на два избирателни района – област и град, с което определено сега загубихме един депутатски мандат, посочила още доц.Лидия Петкова.

Предложението й за Борислав Гуцанов да оглави местната структура е било прието с явно гласуване.Той беше градски лидер ,но след избирането му за депутат в 42-то НС партийният устав не му позволяваше да остане на партийния пост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай