Грудев: БСП търси политически дивиденти от случая с ПРСР

Грудев: БСП търси политически дивиденти от случая с ПРСР | StandartNews.com

"Объркването на БСП идва от специфичния текст в писмото на ЕК, а правенето на сензация от случая е търсене на политически дивиденти", това коментира за "Фокус" заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев по повод обвиненията от страна на БСП, че България е заплашена да заплати от държавния бюджет повече от милиард лева заради възможни санкции по европейски програми. Според него този ход на левицата е подготовка за предизборната кампания.

"Средствата, които са изплатени по миналата програма, вече са възстановени. Аз никога не съм казвал, че ние нямаме текущи одити по програмата както по старата, така и по новата. Никога не сме казвали, че хипотетично не могат да изникнат въпроси, които следва да изчистим с колегите от ЕК", каза Грудев.

Според него, е напълно нормално някъде да се наложи финансова корекция.

"Всяка година работата на Фонд "Земеделие" е проверявана от ЕК между 5 и 7 пъти", добави той.

Грудов обясни, че към настоящия момент наложените санкции от ЕК по старата оперативна програма, възлизат на 26 млн. евро.

Зам.-министър Васил Грудев каза още, че не е редно ЕК всяка седмица да изпраща становища и да опровергава спекулативни твърдения, тъй като това вреди на имиджа на страната ни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай