Греков проверява изкупната кампания за тютюна

Греков проверява изкупната кампания за тютюна | StandartNews.com

Хасково. Изненадващи проверки за изкупната кампания за тютюна направи министърът на земеделието и храните Димитър Греков в населени места от Хасковска област. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието и храните.

Министърът е обиколил селата Шишманово, Брягово, Надежден, Иваново, Върбово, Орешец и Малко Градище. Към него са се присъединили тютюнопроизводители от региона, както и районни кметове. Греков лично инспектирал изкупвателните пунктове, както и критериите за оценка на качеството на тютюна, използвани от представителите на фирмите-изкупвачи, пишат още от МЗХ.

"Реших лично да проверя ситуацията в областите Хасково, Кърджали, Смолян и Благоевград. В едни села кампанията върви с пълна сила, като дори цените, давани за килограм тютюн, надхвърлят миналогодишните. В други населени места обаче, фирмите-изкупвачи все още нямат свои пунктове или не предлагат цените, които производителите очакват от тях", обяснява министърът.

Държавата подкрепя тютюнопроизводителите и разчита на коректност от страна на фирмите-изкупвачи, за да се нормализира ситуацията по места и кампанията по изкупуване бъде успешна, обясняват още от пресцентъра на министерството. "Фирмите-изкупвачи трябва да са наясно. Тяхното отношение към тютюнопроизводителите е отношение към българската държава", е посочил още Димитър Греков.

В следващите дни земеделският министър ще бъде на проверки в регионите Кърджали, Смолян и Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай