Горещ коментар от политолог за местните избори

Целта е изцяло предизборна, тъй като ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са конкуренти на местните избор

Горещ коментар от политолог за местните избори | StandartNews.com

Трябва да се работи комплексно и системно, експертите в областта на пътната безопасност трябва да бъдат по-тясно ангажирани в тази проблематика. Освен повишаването на наказанията, трябва много повече превенция и контрол от полицията, особено в градска среда. Това каза в студиото на Euronews Bulgaria политологът доц. Милен Любенов, по повод инцидента на ул. „Гурко“.

Проблемът много трудно може да се разреши, разчитайки на самосъзнанието на всеки гражданин. Учреденото сдружение в защита на 3 март като национален празник, не мисля, че е стъпка към политически проект на президента. Той има политически амбиции и вероятно ще ги заяви в личен план. Става дума за една тема, която не беше нужно да се вкарва точно сега, защото отклони вниманието от важната тема в конституционния дебат за съдебната реформа. Странното е, че ПП-ДБ вкараха тази тема.

Въпросът за националния празник трябва да се реши след сериозна обществена дискусия. Референдумът е способ, който допълнително разделя. Няма нужда от референдум по подобни теми. Тази тема се повдига периодично в публичното пространство и обикновено се прави от противоположните сили в спектъра. Това е поляризацията, а националният празник трябва да обединява всички.

Няма как да има политическо спокойствие, тъй като освен от президента, към правителството има атаки и отвътре, както видяхме с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в последните дни. Целта е изцяло предизборна, тъй като ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са конкуренти на местните избори. Резултатите от тях ще дадат отражение вътре в конфигурацията на управляващото мнозинство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай