Горанов: През 2015 г. постигнахме приличен растеж

Горанов: През 2015 г. постигнахме приличен растеж | StandartNews.com

През 2015 г. успяхме да постигнем приличен растеж, най-добрият след кризисните години. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в "Панорама" по БНТ. И уточни, че страната ни може да бъде по-атрактивна за инвестиции чрез лесни административни решения.

Министърът изтъкна, че е предложил план, с който да паднат доста административни пречки. Той даде пример с достъпът до електроенергия, който в момента се случва доста трудно.

Спирането на обществени поръчки е признак за силно управление, обясни Горанов. Ако не бяхме спрели поръчки, сега щяхте да ме питате "Защо не сме". Имаме решителни мерки, с които ще отстраним всички недъзи. Говорим за по-добро качество, спрямо цената, която се плаща, смята той.

Независимо от всички цесии, прихващания в КТБ, променихме законодателството и сега държавата има ресурс да оспори неприемливи сделки. "Никой няма да бъде пощаден", категоричен бе финансовият министър.

Имаме достатъчно средства за здравеопазване и модернизация на армията. Балансът е труден и вероятно по-ляво настроените ще искат повече за социални разходи, но това минава през по-висока данъчна тежест, обоснова се той.

Членовете на ВСС трябва да бъдат добре възнаградени, но те изпревариха по възнаграждение всички други власти, това все пак е решение на парламента, посочи още Владислав Горанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай