Голяма промяна в Момчилград. Илкнур Кязим зарадва фермерите

Изграждаме модерен пазар в Момчилград, помагаме на земеделските производители, каза кандидатът за кмет

Голяма промяна в Момчилград. Илкнур Кязим зарадва фермерите | StandartNews.com

Дългогодишната идея за нов модерен пазар в Момчилград е в напреднал етап на изграждане. Той се намира на мястото на старото тържище в центъра на града. Една от целите ни е местните земеделски производители да имат място, където да реализират своята продукция, заяви кандидатът за кмет на Община Момчилград от ДПС Илкнур Кязим на среща със земеделските производители.

На срещата присъстваха още народният представител от ДПС Адлен Шефкед, председателят на ДПС – Момчилград Айхан Осман, водачът на листата за общински съветници Ерсин Юмер и кандидатът за общински съветник Сали Дурмуш, съобщи пресцентърът на ДПС.

Илкнур Кязим заяви, че проектът се изпълнява по спечелен проект на Община Момчилград със средства от Норвежката асоциация на местните власти.

„Момчилград е сред първите общини, които организира фермерски фестивал с идеята не само да представи красотата на Родопите, но и да създаде тласък за развитието на дребното земеделие”, каза още Илкнур Кязим. Тя припомни, че през годините местната власт е била в постоянен диалог със земеделските производители от общината.

„По този начин сме търсели решение на всеки ваш проблем пред компетентните и отговорни институции. Благодаря и народните представители от ДПС в региона, които винаги са се отнасяли със загриженост при решаването им”, каза още кметът на Община Момчилград и кандидат за втори мандат.

„Държавата трябва да обърне специално внимание към малките земеделски производители и те да бъдат приоритет в сектора. Надявам се, че през следващите месеци фокусът ще бъде насочен именно към вас. Веригата между потребителите и производителите трябва да се скъси. Процесът с бюрокращината също трябва да се опрости максимално”, заяви народният представител от ДПС Адлен Шефкед. Тя посочи, че Момчилград е модел за общините в България с организирането на фармфеста.

На срещата присъстваха и експерти от Местната инициативна група Момчилград – Крумовград, които разясняваха възможностите за кандидатстване с проекти за стопанствата им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай