Голяма опасност за ПП-ДБ при предсрочни избори! Предупреждението

Намираме се в качествено нова политическа ситуация и тя идва от реакцията на Мария Габриел

Голяма опасност за ПП-ДБ при предсрочни избори! Предупреждението | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Има опасност при нови избори "Продължаваме промяната-Демократична България" да бъдат изместени от второто място от евентуалната нова партия на президента Румен Радев. Това предупреди пред Нова телевизия анализаторът Георги Лозанов.

Според Георги Лозанов положението в световен мащаб е много драматично. "Откакто има перспектива Тръмп да дойде на власт, Русия започна да печели по фронтовете на Украйна. Това няма как да не се отрази на властови промени в България", каза още той.

Вътрешнополитическият сюжет е ясен - изпълнителната власт беше на ПП-ДБ. Те имаха правителство с техния мандат с реализиране на техните цели, които бяха формирани на протестите през 2020 г. Мария Габриел влезе много устойчиво в политиката с искането за оставката на Иван Гешев. Това показа евроатлантическата ориентация. Това са целите на 2020, които бяха поставени на улицата. Всичко това е до момента, в който трябва да се смени властта, посочи още Лозанов.

Намираме се в качествено нова политическа ситуация и тя идва от реакцията на Мария Габриел, коментира политологът Цветанка Андреева по повод изготвеният от ПП-ДБ меморандум за управление с ГЕРБ.

Полето Денков-Габриел беше пазено от коалиционните непартньори като терен на съгласието. Острата критика на Габриел променя ситуацията. Това е опит на ПП най-вече, не толкова на ДБ, да предоговори отношенията в коалицията по начин, който върви ако си силен. Как ще свърши това? Нараства рискът. Има сериозно предупреждение от страна на Габриел, че може да отидем на избори, добави Андреева.

По думите й "Продължаваме промяната" нямат против ДПС да участват в регулаторите. "Само че, ако ДПС участват през квотата на ГЕРБ, без да отнемат квота на ПП. Ако отидем на избори ще падне процентът на "Продължаваме промяната", спрямо ГЕРБ и второ в самата коалиция с ДБ", каза още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
KROFT
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи