Гълъб Донев с разтърсваща информация за Гранична полиция

Пробивът трябва да бъде много бързо локализиран и предотвратен

Гълъб Донев с разтърсваща информация за Гранична полиция | StandartNews.com

За пробив в системата на МВР и на „Гранична полиция“ съобщи служебният премиер Гълъб Донев. Пробивът трябва да бъде много бързо локализиран и предотвратен, за да не ставаме свидетели на такива събития, каза Донев в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

По думите му очаква се до края на седмицата предприетите мерки да дадат резултат.

България, като сигурен и надежден член на ЕС, е длъжна да пази външната граница на ЕС такава, каквато трябва да бъде и да не допуска незаконно влизане на мигранти, каза той.

Гълъб Донев съобщи, че се прави реорганизация на силите и средствата в района на границата с Турция. Командировани са допълнителни служители, включена е и допълнителна техника от дронове, поискано е съдействие от „Фронтекс“.

Когато има засилен натиск от страна на мигрантите е необходимо да се предприемат и такива мерки. Не винаги през различните периоди от годината се използва целия този ресурс, който е активизиран в момента, отбеляза служебният премиер.

Отпуснати са 1,5 млн. лв. допълнително за ремонт на възпрепятстващото съоръжение по границата, каза още той.

На въпроса какво е свършило предишното ръководство на МВР, Донев заяви: "При положение, че има множество заварени проблеми в „Гранична полиция“, това говори, че не докрай са доведени нещата. Дали и колко са били ефективни мерките, предприемани от ръководството на „Гранична полиция“ и МВР – отговорът е ясен".

Имаме множество нарушения, незаконно преминаване на границата, трафик на мигранти от Сирия, Афганистан и други държави.

По темата за войната по пътищата, служебният премиер заяви, че има непрекъснати полицейски акции в цялата страна. Войната, която е обявена на всички неизрядни шофьори, дава резултат. МВР скоро ще отчете резултатите от всички тези действия, каза той.

„Основната задача на един служебен кабинет е да проведе честни и прозрачни демократични избори, наред с всички други задължения, които има едно правителство. Единствената особеност е, че той управлява в условия без Народно събрание, тоест не може да има законодателна инициатива“, заяви Гълъб Донев.

В коментар на рокадите по ключови институции той обясни, че всяко едно управление е длъжно да направи ревизия с кадровия потенциал, с който ще разполага в това управление и е нормално всеки един да подбере кадрите, на които има доверие.

По думите му не може служебното правителство да бъде обвинено в чистка и връщане на някакви модели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай