Гълъб Донев с голяма новина за пенсиите

Съобщи подробности за Къро

Гълъб Донев с голяма новина за пенсиите | StandartNews.com

„В момента българското правителство работи на пълни обороти. Това се усеща и от гражданите. Първо в енергийната сфера - ниските цени на природния газ, ниски цени на електроенергията“. Това заяви премиерът Гълъб Донев в интервю за Нова тв.

ВИЖ ОЩЕ: Гълъб Донев стресна всички. Държавата на концесия

„Уверих българските граждани, че няма да бъдат на тъмно и студено през зимата. Това се получи“, подчерта той.

„Състоянието на финансите на държавата е стабилно. Ние изпълняваме всички прието закони, свързани с разходната и приходната част на държавата“, увери служебният премиер.

„Пенсиите за юни месец ще бъдат изплатени по план и навреме. Това, което служебното правителство направи, до 10 юни да няма никакъв проблем с плащанията.

След 10 юни зависи какво ще направят народните представители. Отговорността е тяхна“, заяви Донев.

По думите му, отговорното е да приемат това, което ще предложи служебното правителство – удължаване на бюджета с още 2-3 месеца.

„Има индикации, че срокът за забрана на земеделски стоки от Украйна може да бъде удължен след 5 юни. Водят се разговори, така че и двете страни да бъдат удовлетворени“, обясни той.

Донев коментира думите на Иван Гешев, че се връщаме в 1996 г. и „мутренските времена“: „Прави впечатление, че през 1996 г. всички тези събития се случваха на територията на България, повечето от тях. Сега извършването на убийствата е извън територията на България”.

Премиерът увери, че МВР работи усилено с криминалния контингент, за да се стигне до разкриване на замесените в убийството на Красимир Каменов-Къро.

„Има уверение, че български представител ще бъде допуснат в ЮАР, за да се запознае с материалите по разследването“, обясни той.

Служебният премиер разкри и какво си е казал с крал Чарлз III на приема в Бъкингамския дворец след коронацията. „За тези 5 минути не можеш да си кажеш много неща.

Отправих поздравления към Чарлз III за коронацията. Говорихме за отношенията между България и Обединеното кралство. Направи ми впечатление, че кралят знаеше за българската изложба Панагюрското златно съкровище, което беше представено в музея 4-5 дни преди коронацията. Той вече имаше информация за това“.

„Урокът, с който ще си тръгна от властта, е да поемаш обещания и ангажименти, които можеш да изпълниш, и на 100% да се отдаваш на работата, когато работиш за интересите на българските граждани“, завърши той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай