Гълъб Донев стресна всички. Държавата на концесия

Ротация на управлението се оказа ротация на скандалите, каза той

Гълъб Донев стресна всички. Държавата на концесия | StandartNews.com

Ротация на управлението се оказа ротация на скандалите. Това коментира премиерът Гълъб Донев в интервю за Нова тв.

Не съм броил последните 299 дни. Не съм се замислял дори, че е изминало толкова време откакто съм служебен премиер на страната. това е една изключително голяма отговорност, която се носи пред българското общество. Особено на фона на ситуацията, която заяви първият служебен кабинет през август миналата година, каза служебният министър-председател.

По думите му правителството се е сблъскало с много кризи през изминалите 10 месеца. „Това, което направихме може да бъде направено не от едно, а от две редовни правителства. Това е една изключителна отговорност, натоварване и изтощение не само за премиера, но и за екипа, който работи с министрите. В това включвам и държавната администрация, защото в тази специфична политическа ситуация – държавата има сигурност чрез действията и на държавните служители”.

Донев беше категоричен, че никога не е очаквал да остане толкова дълго на поста. „Още, когато встъпих в длъжност на 2 август казах, че съм готов да си тръгна още на следващия ден. И след предходните извънредни парламентарни избори отново заявих, че и аз и служебния кабинет имаме готовност да предадем властта на редовно правителство, защото това е нормалния ход, така е и по Конституция”.

Премиерът коментира въпроса колко близо сме до нови избори с думите: „След това, което за тези два месеца – от 2 април до сега гледаме, преговорите за съставяне на редовен кабинет, преговорите, които се оказаха замразени, се оказахме в ситуация в която, от ротация на управлението, се оказахме в ротация на скандали. Това, което всички гледаме – не само българските граждани, но и нашите чуждестранни партньори, показва уродливото лице на политическия цинизъм, който върви в момента. Той може да бъде описан с алабализми, но всъщност говори едно. Че искат да вземат държавата на концесия”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай