Гълъб Донев отчете какво е свършил служебният кабинет. Резултатите

Последният отчет на служебния кабинет беше през януари

Гълъб Донев отчете какво е свършил служебният кабинет. Резултатите | StandartNews.com

Министър-председателят Гълъб Донев направи отчет за свършеното от служебния кабинет. Това стана на открито извънредно заседание на правителството.

На него Донев представи доклад за резултатите от работата на служебния кабинет в периода 3 февруари-5 юни.

Бяха изтощителни 10 месеца, коментира премиерът Донев. По думите му са върнали центъра за взимане на решения там, където му е мястото - в България. Не мачкайте хората, призова той.

Отчетността е основен принцип на доброто управление, за съжаление това изискване се пренебрегва, заяви още Гълъб Донев. Той допълни, че такъв отчет не е правен от редовно правителство от 2009 г.

По думите му изборите през април са преминали спокойно и прозрачно. МВР се справи успешно с явлението купуване на гласове, заяви Донев.

Той даде за пример мерките за борбата с инфлацията и за гарантиране на продоволствената сигурност. Инфлацията е намаляла между септември и март, отчете Донев.

Изплатена беше великденска добавка за 1 002 000 пенсионери в размер на 70 лв., добави Донев. Отчете и значителен ръст на инвестициите. Акцентира и върху свършеното от служебния кабинет в сектора на енергетиката.

Предотвратени са около 31 000 незаконни опита за незаконно преминаване на границата от мигранти, а миграционният натиск от началото на годината се е увеличил с 30% от началото на годината, в сравнение със същия период на миналата година.

Донев отчете и свършеното от служебния кабинет, за да може реално държавата да има спешна медицинска помощ по въздух.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай