Вторник,

Гешев с нова охрана. Кой го пази?

От: СТАНДАРТ -
Гешев с нова охрана. Кой го пази?
A
A
A

Главният прокурор вече се охранява от НСО така, както предвижда законът. Това заяви служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов, който се срещна днес с работещите и ръководството на Бюрото за защита на свидетели. В последните дни на 46-ото НС депутатите върнаха Бюрото на подчинение на правосъдното ведомство.

То вече ще има специален отдел за хората, които се занимават с охраната на магистрати, съобщи още Стоилов. Той обясни, че след връщането на институцията от прокуратурата в правосъдното ведомство почти няма напуснали, а единици са тези, които са отишли на работа в НСО.

Стоилов подозира, че напусналите са точно бившите охранители на Гешев, които са отишли в НСО, за да продължат да го пазят.

"Почти няма напуснали лица, незначителен брой са напуснали, други няколко души са командировани към НСО. Предполагам заради преминаването на досегашния патрон на Бюрото към НСО", допълни министър Стоилов.

Гешев се отказа от охраната на НСО през лятото на 2020, когато се разбра, че действащ служител на службата е организатор на убийството на "бизнесдамата с бялата роза" - Станка Марангозова. Тогава започнаха да го пазят служителите от подчиненото му по онова време Бюро по защита.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички