ГЕРБ пусна код "Избори"

ГЕРБ пусна код "Избори" | StandartNews.com

Бъчварова към ГЕРБ: Сега ни трябва стабилност (обновява се)

Явно отиваме на избори. Този sms разпространяват от близо час депутатите от ГЕРБ. Телефоните на избраниците буквално прегряха от обаждания и съобщения на структурите в страната заради оставката на вицепремиера Ивайло Калфин и излизането на АБВ от управлението.

Да му мислят другите - ние винаги сме готови да отидем на избори. Нещо повече - да ги спечелим", коментираха неофициално пред "Стандарт" депутати от ГЕРБ.

И лаконично дадоха да се разбере, че ситуацията около излизането на АБВ от управлението е била основна тема на заседанието на парламентарната им група. Но заедно с това и всички проектозакони за новия политически сезон.

Както е известно, утре народното събрание започва отново да заседава след ваканцията по Великден.

От ГЕРБ отново припомниха, че въпросът за ветото на Изборния кодекс "продължава да е отворен и се водят разговори" с другите парламентарни групи.

Стабилност, това е най-голямата необходимост в момента. Това е заявила вицепремиерът и МВР-министър Румяна Бъчварова по време на заседание на групата на ГЕРБ.

Тя обаче е била категорична, че следващият социален министър на кабинета трябва да е от ГЕРБ, споделиха депутати от управляващото мнозинство.

Народни представители от ГЕРБ коментираха още:"Работихме коректно с Калфин, но няма какво да се лъжем - поведението на АБВ е функция на промяната, която настъпи на върха на БСП".

От ГЕРБ са категорични, че правителството има необходимото мнозинство за работа в парламента. И отбелязаха, че кабинетът има подкрепата на 125 депутати.

Според запознати, поне 13 от избраниците на Реформаторския блок са твърдо зад провежданата политика. По-рано днес за продължаване на реформите на кабинета се обявиха и от БДЦ. Патриотичният фронт също декларира лоялност към правителството.

Междувременно пред БНТ подалият оставка като областен управител на Пазарджик Трендафил Величков (АБВ) заяви, че партията му "напуска управлението с мотиви, записани на цели 25 страници".

„Решението не е плод на емоция и е съвсем навременно. В хода на отчетно- изборната ни кампания преди конгреса направихме анализ на всеки един ден от това управление", каза Величков. И допълни, че оставка ще подадат и двамата зам.-министри на АБВ, защото това е политическото решение на партията. АБВ има и 7 зам.-областни управители, които също ще напуснат постовете си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай