ГЕРБ и Блокът правят оценка на министрите

ГЕРБ и Блокът правят оценка на министрите | StandartNews.com

ГЕРБ и Реформаторски блок да направят оценка на министрите ресор по ресор. Това предлага вицепремиерът Меглена Кунева, стана ясно от пресконференцията на Движение "България на гражданите".

В анекса към коалиционното споразумение ще бъде записано на всеки 6 месеца да се дава отчет как се изпълнява то, обяви тя.

Декларацията към коалиционното споразумение е в процес на подписване. Утре ще има заседание на парламентарната група, от което ще стане ясно колко човека ще я подкрепят. До момента те са повече от 13, каза Димитър Делчев. Кунева пък уточни, че са се подписали депутатите от РБ и всички министри.

Първата година в управлението е година за напасване на партньорите. Втората година е на високи амбиции за изпълнение на поставените цели, каза Кунева и настоя за ускоряване на реформите. 

Коалиционните партньори от движението искат нов Закон за съдебната власт и нова корупционна политика.  И посочват, че вече има и реални действия,например от МВР са отчели такива промени.

Вицепремиерът коментира и отцепването на Радан Кънев от РБ. "За мен ще е много печално, ако видя двойно третиране по отношение на двамата съпредеседатели на Реформаторлския блок. Зеленогорски е дал 25 години от живота си на политиката и целия му живот е вложен в РБ и когато спечели изборите в Плевен да изглежда в ситуацията да се оправдава, защото е останал да подкрепя правителството и иска не що да свърши, на мен не ми харесва", коментира тя.

От ДБГ коментираха и проблема със посегателствата над жени в Германия от последните дни. България трябва да бъде изключително настойчива по въпроса с опасността. Много се надявам, че нашите органи, включително разузнаването и контраразузнаването, са разчели нивото на опасност за страната, продължи вицепремиерът. И изтъкна, че е важно да се направи анализ къде са ни слабите места, бързо да бъдат запълнени пропуските чрез законодателство и ангажирането на експерти, които да работят по най-новите начини за борба с нещо, което до момента в България не сме познавали, добави тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай