ГЕРБ с 2 минути брифинг и един парлив въпрос

Обвиняем за измами с ДДС ли е новият шеф на Фонд "Земеделие", пита партията на Борисов

ГЕРБ с 2 минути брифинг и един парлив въпрос | StandartNews.com

2-минутен брифинг даде ГЕРБ, за да постави един парлив въпрос: Обвиняем за измами с ДДС ли е новият шеф на Фонд "Земеделие"?

"Ще дадем кратка информация и няколко въпроса", Тома Биков и Томислав Дончев откриха пресконференцията.

"През 2008 година срещу лицето Борис Давидов Михайлов е внесен обвинителен акт за документни данъчни измами. Този обвинителен акт е срещу него и още шест човека. Обвинението е за участие в организирана престъпна група, действала в периода 2001 - 2004 година", каза Биков. И продължи: "Лице със същите имена е задържано в ОПГ, източила 15 милиона ДДС през 2014 година. Въпросното лице в било задържано в качеството му на директор на данъчното управление в столичния района „Овча купел.“. От думите на Биков стана ясно, че тогава е било установено как лицето е плащало на лица да регистрират фирми с фиктивна дейност на тяхно име с цел данъчни измами. В групата са участвали и данъчни служители, които са съдействали за връщане на ДДС и извършването на измами с ДДС.

"Аз имам само един въпрос. Лицето Борис Михайлов - разследван, арестуван, съден, същият ли е, който на 10 юни тази година, е назначен за изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие", каза Томислав Дончев, отправяйки питането към служебния кабинет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай