ГЕРБ разпозна двама свои в кабинета "Главчев". Кой дърпа конците?

Известен политик обяви с кои партии няма да управлява ГЕРБ след изборите

ГЕРБ разпозна двама свои в кабинета "Главчев". Кой дърпа конците? | StandartNews.com

Конците на служебния кабинет ще дърпа единствено министър-председателят Димитър Главчев. Това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Нова нюз депутатът от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев. По думите му служебният премиер е сформирал екипа си на база личен опит и приемственост със старото редовно правителство.

„Ако има хора, които могат да бъдат възприети като близки до ГЕРБ, това са Главчев и Атанас Запрянов”, допълни народният представител. Той подчерта, че министрите, свързани с ПП-ДБ, са шестима.

Според Гаджев назначението на главния секретар Живко Коцев, за което, по думите му, са настоявали от ПП-ДБ, все по-вече изглежда като политическо, а не експертно. Критиките от страна на ПП-ДБ към вътрешния министър Калин Стоянов започнали от 15 март тази година. „Ако знаеха за изборни нарушения, защо са мълчали”, попита депутатът от ГЕРБ-СДС.

На думите на ПП-ДБ, че „докато Пеевски управлява ГЕРБ, няма да влязат в коалиция с партията” Христо Гаджев отговори така: „Аз веднъж съм бил в кабинета на Кирил Петков в НС и вътре ме чакаше Делян Пеевски”.

Гаджев отбеляза, че трите формации са работили заедно. При сформиране на ново правителство след предсрочните избори през юни ГЕРБ няма да управлява с БСП, нито с „Възраждане”, категоричен беше народният представител. С ИТН обаче и преди били водили разговори.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Икран
преди 3 седмици

Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки:---- https://e.vg/Alkotox

Откажи