ГЕРБ готова да върне мандата. Желязков каза кога

Когато се каже Борисов има уплах, каза министърът

ГЕРБ готова да върне мандата. Желязков каза кога | StandartNews.com

ГЕРБ е готова да върне мандата за съставяне на правителство, ако по време на консултациите не срещне подкрепа за избирането му. Това съобщи пред бТВ транспортният министър Росен Желязков, който бе избран за депутат на ГЕРБ от София и Благоевград.

ВИЖ ОЩЕ: Дончев каза чували ли са се Слави и Борисов

На въпрос дали ГЕРБ е готова с кабинет, той заяви, че първо трябва да се мине през консултации.

ВИЖ ОЩЕ: ГЕРБ с пет варианта за премиер,различен от Борисов

„Когато президентът връчи мандата на Борисов, тогава започват консултациите с парламентарно представените партии и коалиции. В този момент ние ще направим предложения, които са свързани с нашата политика. Ще сложим на масата всичко, което е свързано с управлението на страната и предизвикателствата, които предстоят. Ще потърсим обединение и мнозинство около тези политики. В момента, в който съумеем да получим това мнозинство, ще внесем в НС проектосъстав на кабинета. Ако не получим увереност за стабилно мнозинство, тогава ще върнем мандата“, каза Росен Желязков. Попитан кабинет с какъв премиер, Желязков се позова на политическата отговорност, която изисква лидерът на партията да се кандидатира за министър-председател. Когато се каже Борисов, когото фамилиарно наричат Бойко, всички изпадат в Стокхолмски синдром, има някакъв уплах, заяви Желязков.

В същото време по Нова тв Томислав Дончев даде да се разбере, че ГЕРБ едва ли отново ще излезе напред с името на Борисов. А по БНТ Тома Биков обяви, че партията му няма да предложи лидера си за премиер, но има вече 5 варианта за министър-председател.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай