Георгиева: Успяхме да усвоим 75% от старите програми

Георгиева: Успяхме да усвоим 75% от старите програми | StandartNews.com

"Бяхме поизостанали със старите програми, но вече успяхме да усвоим 75%, има видимо ускоряване. От новите програми 32 млрд. лв. ни чакат за тези години. Вече 10 млрд. са на разположение и от тях 680 млн. са за метрото". Това заяви зам.-председателят на ЕК Кристалина Георгиева, която бе сред официалните гости на церемонията по откриване на продължението на метрото.

Георгиева се извини от името на Жан Клод Юнкер, който я помолил да предаде, че не може да присъства на откриване на метро.

"Ще строим това метро през целия мандат и той ще има много възможности да дойде", допълни тя.

"Браво на правителството, че спечели и увеличава доверието на европейските ни партньори, за това, че европейската солидарност и парите, които са предназначени за България, се трансформират в полза на хората. Честито на столичани и гостите на столицата за това, че имаме метро, което показва, че девизът на София "Расте, но не старее" си е много верен. Расте ни градът, хубавее", каза еврокомисарят.

"Днес тръгва метрото до Бизнес парка - браво! Ползите са ясни: по-лесно придвижване, по-чист въздух, повече възможности за работа, по-привлекателен град. Щастлива съм, че европейският бюджет застава зад такива проекти", написа Георгиева като описание на албум със снимки от откриването на продължението на метрото, който публикува в социалната мрежа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай