Гечев: Работим за повече работни места и по-високи доходи

Гечев: Работим за повече работни места и по-високи доходи | StandartNews.com

Бургас. „Ще работим за повече работни места, по-високи доходи, за по-висок жизнен стандарт. За това обаче е изключително важно да сменим модела на управление на Европа. Десницата управлява на 2 скорости – за развитите страни и за такива като нас. Мартин Шулц е категоричен, че това няма да продължи така. България ще бъде равнопоставена на всички останали. Ще искаме преструктуриране на евросубсидиите, а не да бъде както досега – България да получава 4-5 пъти по-малко от други държави", заяви в Бургас проф. Румен Гечев, кандидат за евродепутат от листата на „Коалиция за България".

Той допълни, че процесът на приобщаване на България към ЕС е започнал с левицата и трябва да продължи с нея. Гечев подчерта, че БСП хармонизира законите на страната с тези на Европейския съюз. Той даде пример с приемането на закона за потребителските кредити. „Досега потребителите бяха превърнати в крепостни селяни. С приемането на новия закон обаче, лихвите изведнъж започнаха да падат", подчерта социалистът.

„Досега големите търговски вериги задължаваха българските доставчици да продават стоката си само на тях. Нямах право да я продават дори със собствен бранд, нямаха право да я продават и на цена, която е различна от тази, на която я продават на веригите. Това обаче са изисквания само към родните доставчици, но не и към чуждите. Ние казваме с новия закон: Ще работите в България така, както и в другите страни. В Германия може, а тук не може! По този начин ние премахваме оковите от родните доставчици, а същевременно стимулираме и малките магазинчета, които също вече ще могат да зареждат от родни доставчици. Законът ще го приемем, въпреки ГЕРБ, които се крият по ъглите в Парламента, за да видят дали има кворум", заяви още Гечев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай